top of page

Frivillig i menigheten.

Å være en del av den lokale menigheten er et stort privilegium.

Det er et sted som alle kan involvere seg i og det er å være en frivillig.

En frivillig er en som ikke er ansatt i menigheten, men som gjør dette frivillig og gir av sin tid, energi og talent, og som bygger forskjellige områder i kirken.

Her kommer 4 punkter som er selve hjertet i det frivillige-arbeidet:

Frivillig-arbeid handler om å tjene.

Tjene andre mennesker er det ultimate av hva det frivillige-arbeidet resulterer i.

Det handler ikke om å bli kjent eller klatre oppover på stigen.

Hjertet til en frivillig handler om å elske mennesker, tjene mennesker og investere inn i deres liv.

Å være en frivillig er et offer.

Frivillig-arbeid krever ofte at man må ofre noe.

Vi velger å ofre tid, energi og iblant våre penger, og dette velger vi å gjøre pga. Jesus sin kjærlighet, for mennesker og for kirken. Dette er ikke noe vi må gjøre, men noe vi vil gjøre fordi det hjelper menigheten til å gå fremover.

Frivillig-arbeid åpner potensialer.

Frivillig-arbeid åpner opp potensialet Gud har lagt ned i menneskers liv.

Fra kreativitet, lederskap til administrasjon. Gud har gitt forskjellige gaver i hver og en av oss. Frivillig-arbeid gir oss muligheten å oppdage hva Gud har lagt i våre liv. Det gir oss mulighet til å bruke og vokse i de gavene, og gjennom det ære Gud, og hjelpe og tjene mennesker når vi bygger Guds hus.

Frivillig = familie.

Etter en stund så vil menigheten bli som en familie for deg.

Kirken har en stor visjon, og via det frivillige-arbeidet vil du kunne jobbe sammen med likesinnede mennesker, for å gjøre visjonen virkelig. Frivillig-arbeid gir deg muligheten til å bli med i noe som er større enn deg selv. Som ledere så må vi ikke la det frivillige-arbeidet bli noe enkelt, men at vi kan oppmuntre til å gjøre livet sammen og faktisk bli som familie. Bry deg om ditt team. Elsk dem, ta en prat med dem, feire sammen med dem og hyll de.

Å jobbe sammen med Gud for å bygge hans kirke er en ære å få lov til å være en del av. Uansett hvilken vei vi er på eller hvilke gaver og talent som vi har, så kan vi alle spille en stor rolle i å tjene mennesker og bygge Guds kirke.


Philip Sundbäck.


26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Tenker du over at du leder lovsang bak miksen?

Jeg er veldig glad for at det begynner å bli en kjent tanke at teknikere i menigheten også spiller en åndelig rolle i en Gudstjeneste, for det er jeg overbevisst over er sant. Selv startet jeg som lyd

Kommentare


bottom of page