top of page

Tenker du over at du leder lovsang bak miksen?

Jeg er veldig glad for at det begynner å bli en kjent tanke at teknikere i menigheten også spiller en åndelig rolle i en Gudstjeneste, for det er jeg overbevisst over er sant.

Selv startet jeg som lydtekniker i Filadelfia Hamar når jeg var 17 år gammel. For meg var det den gangen en enkel vei tilbake til ungdomsmøtene og søndagsmøtene. Jeg fikk drive med noe jeg var interessert i, selv om møtene kanskje ikke alltid interesserte meg.

Siden den gangen har det blitt mange timer bak miksere og skjermer på forskjellige møter og konferanser. Med årene har jeg vært heldig som har hatt gode folk rundt meg, og fått muligheter, trygghet, og gode forbilder til å vokse og gro som en etterfølger av Jesus. I begynnelsen var nok min åndelige rolle ikke innom hodet mitt en gang, jeg var for opptatt av hva jeg skulle gjøre, og for å være helt ærlig var det også godt å «forsvinne» bak miksen i noen intense øyeblikk. Det er nok i senere år jeg har fått oppleve, og at det har blitt satt ord på, at vi som er teknikere i en menighet virkelig er med og kanaliserer det åndelige livet i et møte.


Vi har kanskje hørt før at vi er med på å sette stopper for atmosfæren ved å ikke mute opp mikken til møteleder tidlig nok i en overgang under møte, men i stedet for å fokusere på hva vi kan gjøre feil vil jeg heller oppmuntre deg med å tenke på hva du kan være med å bygge opp under. For jeg tror vi er kalt til å legge til rette for at den hellige ånd skal få jobbe i menigheten. At vi kan legge til rette slik at det blir lett for folk å fokusere og rette hendene mot himmelen. Jeg tror teknikere trenger å være åndelig var under lovsangen, og møte i det hele tatt.


Kanskje det handler om å fremheve et av instrumentene under en instrumental del. Kanskje fordi du gjenkjenner at musikeren har et inspirert øyeblikk, eller fordi du får et inspirert øyeblikk selv. Er det en fremmed tanke? Er du lystekniker? Kanskje det da handler om å bruke bevegelser eller farger som formidler øyeblikket?

Klang er et annet eksempel som virkelig er med å skape og bygge opp under en åndelig atmosfære, så når det kommer til et parti med rolig tilbedelse, kanskje noe utenom den orginale sangen, så kan det være tilfeller der det kan være tid for en ekstra dose klang. Lovsangsteamet ville kanskje referere til dette som et flyt-øyeblikk. Kanskje det av og til er lov å legge litt ekstra trøkk i bassgitaren…

Ikke minst skal vi ikke undervurdere gode forberedelser, som gjør at både vi, lovsangere og andre senker skuldrene og enklere kan åpne for den hellige ånd.

Dette er noen eksempler på hvordan vi kan være åpne for noe som kanskje ikke er «standard» underveis i et møte. Jeg tror nøkkelen er å gjenkjenne øyeblikkene, og hva Gud gjør underveis. Det er en treningssak, og utfordrer oss ut av teknikkboblen vi fort kan bli sittende i. Så synes jeg det er naturlig å kommentere her at det fort kan sees som manipulasjon, men jeg pleier å si at; forskjellen utgjøres i hensikten. Om hensikten din er å hjelpe folk å fokusere og å ære Gud gjennom det du gjør, så tror jeg at resultatet blir og gjenkjennes deretter.


Jeg håper det kan være med å vekke fokuset på den åndelige siden av hva vi er med på. For vi er en del av en menighet, og målet er helt klart ikke lovsang for lovsangs skyld, men å ære og opphøye Gud sammen, en Gudstjeneste.

130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page