top of page

Finne ideer for skape nysgjerrighet, lete etter nye frivillige.

Finne ideer for skape nysgjerrighet, lete etter nye frivillige.


Spiller ingen rolle om din kirke er på 50, 500 eller 5000 personer, det å oppmuntre og mobilisere frivillige er uansett en utfordring.

Tror alle kirker sliter med dette på ulike områder, og vi har ikke alle svar, men dette er en modell som vi tror vil fungere:

Skap ledere først.

Frivillige vil bare jobbe under kompetente ledere. Derfor er det viktig å ha et godt lederskap først, ut ifra det vil frivillige arbeidet vokse.

Slutt å fiske i din nærmeste krets i menigheten.

Åpne opp for at flere kan komme inn i din krets, se etter flere som er i andre kretser (venner/arbeidskolleger/naboer), be også dine frivillige om å kikke etter nye frivillige, som kan være med på team.

Utruste dine frivillige

Husk at de frivillige ikke bare er et redskap for å fullføre menighetens mål.

Vi trenger å lære oss å verdsette våre frivillige, trene, utruste og utvikle våre frivillige. Kjernen må være at vi ikke er så opptatte med hva vi får av våre frivillige, men mer hva kan vi gi dem.

Kommuniser visjonen – ikke behovet.

Veldig ofte så kommuniserer vi bare behovet, og det høres ofte ut som om vi ber om at folk skal bli med på team, ”Vi trenger virkelig hjelp!”. Mange mennesker svarer ikke på en sånn type henvendelse. Mennesker vil heller svare om vi kommuniserer visjonen.

Mennesker vil føle at de tjener for en hensikt, noe som gir dem en mulighet å ha en påvirkning i Guds rike.

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Tenker du over at du leder lovsang bak miksen?

Jeg er veldig glad for at det begynner å bli en kjent tanke at teknikere i menigheten også spiller en åndelig rolle i en Gudstjeneste, for det er jeg overbevisst over er sant. Selv startet jeg som lyd

Comments


bottom of page